Na cesty na juhu Banskobystrického kraja vyšlo 16 nových autobusov

21.12.2012 Lučenec

Lučenec 21. decembra (TASR) - Na pravidelných prímestských linkách v podniku SAD Lučenec jazdí oddnes 16 nových autobusov. Ako TASR informovala Anna Juhásová z SAD Lučenec, autobusy zadelili do prevádzkarní spoločnosti v Lučenci, Rimavskej Sobote, Revúcej a v Tornali, kde budú zabezpečovať prepravu cestujúcich na pravidelných linkách prímestskej autobusovej dopravy. Na 75 linkách ročne ubehnú viac ako deväť miliónov kilometrov a za jeden pracovný deň prepravia v priemere 30.000 cestujúcich.

Od roku 2006 Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s., obnovila vozový park prímestskej autobusovej dopravy o 127 nových autobusov. "Ich priemerný vek sa znížil z pôvodných 17 rokov na súčasných 5,9 roka. Obnovou vozového parku sa v rámci spoločnosti podstatne zvýšila spoľahlivosť, kvalita a bezpečnosť dopravného procesu. Pri obnove vozového parku bolo pamätané aj na cestujúcich so zníženou pohyblivosťou, seniorov, deti a mamičky s kočíkom. Až 20 percent autobusov z celkového počtu novo zakúpených vozidiel tvoria autobusy nízkopodlažné," povedal predseda predstavenstva akciovej spoločnosti SAD Lučenec Vojtech Kupka.

Všetky nové autobusy sú vybavené modernými úspornými a ekologickými motormi, brzdovým systémom s ABS, elektronickými pokladnicami, elektronickými informačnými tabuľami, zariadením pre sledovanie polohy v reálnom čase a klimatizáciou.
 

Vyberte región